Boho-armband, hippie-armband

Jag har fått total dille på att göra sådana här boho-armband / hippie-armband. Det är beroendeframkallande och äntligen har alla stuvbitar tyg och trasiga halsband fått ett syfte.

Envild boho-armband, hippie-armband. Armband av tyg, ståltråd och pärlor. Återbruk.

Att vira tygremsor, välja ut pärlor och sitta omgiven av allt material som blivit av rester från kläder, smycken och annat är meditativt. Om det är något jag är skyldig till att hamstra så är det hantverks- och pysselmaterial. Det mesta återbrukat från ting som tappat sitt forna ändamål.

Hantverksmaterial; sidenband, bomullsgarn, metalltråd.

Ofta hittar jag material second hand, men idag var jag tvungen att köpa mer metalltråd. Hittade billiga band och bomullsgarn i all-möjlig-skit-affärer, men ingen metalltråd så det fick bli Panduro. Herrejävlariminplånbok så dyrt det var! Två rullar koppartråd för 220 kr. Kanske är så dyrt helt enkelt? Jag har ju aldrig handlat sådant förr, råkade bara ha det liggandes i en låda hemma från en svunnen tid.

Vad jag vet är väl Panduro det dyraste valet, kan någon tipsa mig om alternativa inköpsställen för hantverksmaterial?

Göra egna armband. Tillverka armband. Boho-armband, hippie-armband. Armband med pärlor.

Gör egna boho-armband av återbrukat material du har hemma

Ungefär det här behövs för att göra armbanden. Men det fina är att man kan använda lite vad som helst, bara själva ringen som utgör stommen håller ihop och fantasin är lite lagom bubblig.

Jag använder för tillfället plast-stripes som stomme. Klipper av ”huvudet” och fäster ändarna med ståltråd. Man kan limma ihop ändarna också, om man är en sådan som har tålamod… 🙂

Sedan är det bara att gå loss med tygremsor, band och pärlor. Pärlorna fäster jag med metalltråden.

  • Innan jag började göra de här armbanden fick jag tips från en YouTube-video, kolla här…
Envild boho-armband, hippie-armband. Armband av tyg, ståltråd och pärlor. Återbruk.
Envild grönt boho-armband, hippie-armband. Armband av tyg, ståltråd och pärlor. Återbruk.

Av ljuset i bilden att döma kan man få för sig att det är vår, men jag lyckades bara smita ut för att fota mellan skurarna av snöblandad regn och isvindar. Huh, så trött på det kalla och kala nu. Här finns knappt knoppar på träd och buskar än. Några skrajsna krokus och snödroppar har kikat upp, det är allt.

Envild vitt boho-armband, hippie-armband. Armband av tyg, ståltråd och pärlor. Återbruk.
Envild vitt boho-armband, hippie-armband. Armband av tyg, ståltråd och pärlor. Återbruk.

Bröllop i boho-stil? Jag hade ett liknande armband som detta när jag gifte mig. <3

Envild vitt och grönt boho-armband, hippie-armband. Armband av tyg, ståltråd och pärlor. Återbruk.

Dessa två hippie-armband är mina favoriter nu. Ska göra fler och bygga på med olika lager och detaljer. Önskar mig glaspärlor. Var köper man det bäst, någon med tips?

Envild boho-armband, hippie-armband. Armband av tyg, ståltråd och pärlor. Återbruk.

Barnen på 5 och 3 år har varit med och gjort armband. Den äldsta behövde bara lite hjälp, min yngsta fick välja tyg och pärlor och så gjorde jag armbandet åt henne. Båa mycket nöjda! Kunde tyvärr inte fota deras fina armband då de har gömt dem… haha. Så man gör med värdefulla skatter, såklart.

Ett annat pyssel vi har gjort tillsammans som de uppskattade var trollstavar, läs mer här. Även de kan man göra av sådant man hittar både inomhus och utomhus.

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera