Familjefotografi

Vem jag är som fotograf

IMG 4810 scaled

→ Jag heter Johanna och finns i Björboholm (Lerums Kommun), strax utanför Göteborg.

Jag jagar inte absolut skärpa och perfektion. Snarare känslor och människor så som livet är. Jag ägnar hellre lite extra tid med er, för att lyckas fånga de där stunderna då ni slappnar av, barnen stannar upp och ett ögonblick i ert liv lyckas frysas till en bild.

Jag tycker också mycket om fotografier i svartvitt eller sepia, då det ofta tar fram människan ur bakgrunden/omgivningen och ger en känslofylld tyngd åt bilden. Ibland kan färg störa. Svartvitt/sepia är tidlöst och gör sig väldigt snyggt på väggar i ett hem.

Fota barn
Att få barn med på noterna är inte lätt. Tvång är inget jag vill bidra till, då får man hellre slippa. Men kanske kan vi leka fram en bild, även om någon blir lite suddig i leken så skapar vi tillsammans ett fotografi där alla var med för att de ville och kände lust i stunden. Drömscenario. Ditåt jobbar jag.

07A3641

Var jag fotar
Jag fotograferar utomhus mellan vår och höst. Naturligt ljus och natur är vad jag dras till med kameran, och det jag tycker blir vackrast ihop med människor.
Det är viktigt att NI är bekväma, därför kommer jag gärna till er och fotar runt er hemmiljö.

Nära bilder i stillhet
Stunden med total närhet mellan dig och ditt barn, t ex vid amning/flaskmatning/bära nära (sjala etc).

Något som för mig är väldigt vackert, personligt och intimt. Jag har stor respekt och ett öppet sinne för just ditt val av den här typen av bilder.

Stylade bilder?
Gillar ni att klä ut er, lajva eller önskar ett tema får ni gärna gå loss hur mycket som helst. Jag älskar själv att klä ut mig/vara någon annan! Det jag däremot inte gör är stylade foton där t ex bebis lindas, läggs i korg eller på annat sätt ”riggas”. Det finns andra fotografer som gör det mycket bättre.

Är du intresserad av att jag kommer och fotograferar dig och din familj?

Ta dig tid att läsa igenom vem jag är som fotograf, samt titta på portfoliobilderna nedan. De är ett exempel på hur jag fotar och vartåt jag strävar. Skicka gärna ett mail till mig vid intresse eller frågor.

Varma Hälsningar
Johanna Ene
brunnsby.ene@gmail.com

IMG 9110 2IMG 9110