Bästa naturliga deodoranten

Jag har testat en uppsjö av olika naturliga deodorants, som inte innehåller giftiga tillsatser och kemikalier (som aluminium, alkohol och parabener), i omgångar genom åren. Ingen av dem höll måttet, och med det menar jag att jag bara efter 2-3 h luktade som ett litet smutsigt svettsvin under armarna. Här följer recension av giftfri naturlig deodorant.

Rhododendron i blom.
Recension av giftfri naturlig deo/deodorant av c/o Gerd. Glasflaska med roll-on och skruvkork i plast.
Recension av giftfri naturlig deo/deodorant av Lavilin.

Recension av giftfri naturlig deodorant

Förra året fann jag så två produkter som faktiskt fungerar och som jag känner mig nöjd med! Det här inlägget blir en recension av giftfri deodorant som enligt mig är värdiga ersättare till traditionell deo.

Något jag har märkt när jag slutat med konventionell deo är att kroppen ställer om sig. Efter ett tag har min svett slutat att lukta så illa, även utan deo. Må hända ställer kroppen om sig, från att ha varit van vid ständigt tilltäppta porer i armhålan, till så som det är tänkt att fungera. Jag har också noterat att kroppen behöver vänja sig vid ny sort av naturlig deo, det tar 1-2 veckor innan effekten är bra.

Förutsättning för mina recensioner är att jag har testat produkten minst 1 månad dagligen och att den är så bra att jag vill köpa den igen.

c/o Gerd unisex deodorant

Testperiod: 5 månader
Vem har testat: Jag och min man
Konsistens: Flytande
Doft: Mild doft av skog och trä, passar alla.
Förpackning: Glasflaska med roll-on och skruvkork i plast.
Tillverkad i: Jokkmokk, Sverige

Recension av giftfri naturlig deo/deodorant av c/o Gerd. Glasflaska med roll-on och skruvkork i plast.


Kommentar: Älskar den milda doften, dock dunstar den väldigt fort så söker du en deo för dess doft är det inte den här. Jag känner mig för det mesta fräsch hela dagen, dock har jag ett ganska stillasittande jobb. Men tycker det funkar bra även under mer aktiva dagar. Min man har ett fysiskt arbete och är ofta väldigt fysisk på fritiden, han tycker denna deo fungerar fint.

Förpackningen ger pluspoäng då den både är liten och smidig samt går att återanvända. Du drar enkelt bort etiketten och plockar isär delarna. Diska och du har en deo-flaska i glas som du kan använda till egentillverkade produkter.
Denna deo är min mans favorit. Han tvingades sluta med ”vanlig” deodorant när jag fick astma, då så gott som alla konventionella deos för män doftar väldigt starkt av parfym

Summering: Nu ett självklart val för min man. Jag tycker om den och är nöjd, men är fortfarande nyfiken på att testa andra. Förpackningen är ett stort plus. Även stort plus för att den är svensktillverkad med tanke på transporter och gynnandet av inhemska mindre företag.

Betyg


Rhododendron i blom.

Lavilin Stick Deodorant

Testperiod: 4 månader
Vem har testat: Jag och min man
Konsistens: Fast
Doft: Mycket svag, lite blommig doft. Min man hade inget emot den till sig själv.
Förpackning: Plast, skruvkork. Finns även som roll-on har jag sett.
Tillverkad i: Israel

Recension av giftfri naturlig  deo/deodorant av Lavilin.

Kommentar: Jag gillar den här! Doften håller bättre än C/o Gerd men är fortfarande mycket mild. Kan glömma deo en dag och fortfarande känna mig fräsch. Deon innehåller probiotika och det ska räcka att använda den efter dusch var 3:e dag. Jag tycker inte riktigt den når upp till det för min del.

En stor negativ sak är att deo-sticket lätt lossnar från sitt fäste. För min man lossnade den redan efter första veckan. Går att trycka dit igen, men sitter löst. Min höll bättre, men när det var mindre kvar av produkten så lossnade den och det är svårt att utnyttja den till fullo. Se bild nedan:

Recension av giftfri naturlig deo/deodorant av Lavilin.


Summering: Själva produkten fungerar jättebra för oss båda. Det är bara förpackningen som drar ner betyget, samt väldigt lång transportsträcka från Israel.

Betyg


Rhododendron i blom.

Egentillverkad deo

Jag har även provat att göra egen hemgjord deo av ingredienser som kokosolja och bikarbonat. Detta fungerar absolut inte för mig, men många andra verkar tycka att det gör det. Vill du testa så rekommenderar jag Ekotipsets recept här.

Naturlig och giftfri deo/deodorant av c/o Gerd. Bredvid en återvunnen förpackning med egentillverkad myggolja.

Återbruka din deoflaska! Jag plockade isär en tom c/o Gerd, körde den i diskmaskinen och fyllde med egentillverkad myggolja. FIY så fungerar myggoljan riktigt uselt! Haha. 🙂

Bra läsning om du är intresserad av skadliga ämnen i andra produkter så som shampoo och tvål:
Råd & Rön – Skadliga ämnen i ekologiskt shampo

Vilken är den bästa, giftfria deo som du har provat?

2 Comments

  1. att du alltid lyckas skriva inlägg om saker jag glömt bort att jag är intresserad av, men som är precis något jag tänkt att jag vill veta mer om! så bra!

    1. Haha, jag kände deo-vibbarna från Åland! 😀 När min c/o Gerd är slut ska jag prova Ljung of Laplands deo. Älskar deras andra produkter och läst gott om deras deo. Nu ska jag in och läsa dina ord, herregud har inte läst andras bloggar på en evighet. Har lite av en härdsmälta i knoppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back to top button