Vi gör magiska trollstavar

För det är såklart vad som behövs nu, lite magi och starka önskninar. För det i sig skapar kraft. Tillverka vapen med sina barn skapar gemenskap. Eh.

Det är mycket skaparverkstad med små medel i vårt hem. Med barnen återupptäcker jag magin i små simpla ting som silvriga kolapapper, gamla påskfjädrar och förrförra veckans återanvända pysseltillbehör. Inget är heligt, allt går att riva upp och återskapa. Strö på lite glitter och det är mer magiskt än Labero.

DIY magiska trollstavar.

Vårt vapenförråd. Hur ser ditt ut?

DIY magiska trollstavar.

2,5 år, beväpnad och redo. Känner att uppfostran går bra nu.

Material till magiska trollstavar.

Detta behöver du till magiska trollstavar:

Pinnar från skogen, låda med blandat pyssel med allt från Panduro till skräpet i mina fickor och en flaska trälim på det så blir det trollstavar i dussintal. Släng ut den gamla älgstudsaren ur vapenskåpet, det är nya tider nu.

Den här varianten kommer med säkerhetslina så att du kan fästa den i jackärmen. Det är såklart annars lätt att tappa staven om du faller i stridens hetta. Sådana risker spelar vi inte med i Eneland!

Magisk trollstav gjord av barn.
Egentillverkad magisk trollstav.

Jag drog igång trollstavsverkstaden mest för att jag ville göra en egen. Så gör ju vi föräldrar fast vi sällan erkänner det! Kom igen… visst? På samma sätt som jag försökte leja bort pepparkaksbaket i julas…

För det mesta pysslar barnen själva, jag har svårt att få ro att sätta mig. Ska jag pyssla måste det vara något som jag verkligen vill göra. Ja, som en trollstav! Det är fantasivärlden i mitt huvud som vill ut.

Egentillverkad magisk trollstav.

Jag har ärvt en sjuhelsikes mängd broderitråd av min fina farmor som fick binda in magin i staven. Ett par eld-fjädrar och lite mörk magi-glitter. Tycker mycket om den.

Egentillverkad magisk trollstav.
Egentillverkad magisk trollstav.

Känn kraften! Sedan gick vi ut i krig i trädgården. Tillsammans besegrade vi orcher och troll.

Egentillverkade magiska trollstavar. DIY med barn.

Dagens soundtrack: Dén Ene som jag ska dansa till prick nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Back to top button