Midsommar utomhus med pyntat corona-bord

Hej, ja det känns fulfånigt att skriva den där rubriken om corona-bord. Som om man kör fulknep för att få umgås. Men jag är kär i vårt bord och vårt lilla firande. Så här firar vi midsommar utomhus oavsett pandemi och väderlek.

Midsommar utomhus med pyntat bord och regnskydd.

Bordet är byggt av en skiva från en enorm kabeltrumma, ca 2,5 meter i diameter. Vi på ena sidan och vår lilla vän-familj på den andra så håller vi avstånd minsann. Bordsytan är slipad, oljad med linolja och sedan vaxad med linoljevax. Tre avsågade trädstammar från fällda träd har blivit bordsben. Det här är ett bord som tåls att dansa på! Såklart jag har testat.

Midsommar utomhus med pyntat bord och regnskydd.

Jag älskar att pynta och göra fint. Men jag önskar mig inget perfekt, det får vara vint och skevt om det vill. Precis som vi. Allt vi använt för att piffa vårt midsommartält är sådant vi har hemma. Ljuslyktor och drömfångare byter plats från inne till ute. Blomkrukor får flytta från altan till tält, och så vidare. Ofta har man så mycket fint, men det kanske står så nära ens blickfång att man glömmer att det är skönt att se på. Då är det bra att byta plats, byta scen.

Midsommar utomhus med pyntat bord och regnskydd

I mitthålet står en rejäl gren som är hållare till myslyktor och annat fint. Jag har plockat några knippen kryddsalvia och hängt upp som dekoration och doft.

Midsommar utomhus med pyntat bord och regnskydd.

Gamla gardiner skänker skugga och blir fint. Jag som är i rensartagen och gör mitt bästa för att få ett mindre belamrat hem tackar mig själv för att jag ändå hamstrade dessa gardiner. Bakom den transparanta prickiga syns barnens koja som också fick en dos gardinlängder som väggar.

En fin ölback blir en mycket viktig såpbubblehållare. Små såpbubblor vi hamstrade i fickorna på ett bröllop. Vissa saker är viktiga att spara. Som kärlek och bubblor!

Jag och dottern fixade V.I.P.-area till barn. Även här fick en avklippt gammal gardinlängd göra jobb.

Fallna trädgårdsblommor och en fågel som är tyst.

Jag ordnade en så fin rökelsehållare med kulor av glas. Dagen efter fattades hälften av kulorna och inget av barnen kunde skyllas. Men skatan gick på gatan och skulle låna borr… eller kulor av glas. Vad ska du med kulor av glas? Hittade en kula under bordet. Skatan eller ekorren, det blir rättegång sen.

Knott!

När klockan slår 18:00 vaknar knotten hemma i vår trädgård och de festar utan nåd på våra kroppar. Går på riktigt knappt att vara utomhus och absolut inte att sitta still. Inför midsommar har vi riggat med rökelse, salvia, mygg-maskin med någon hiskelig gas och hemgjord myggolja från recept av Morotsliv. Vi får se vem som överlever.

Blommande gräslök, stjärnöga, iris.

I en annan tillvaro än den rådande så brukar vi alltid åka på festival under midsommar. Mitt i skogen med dans, ohämmade leenden och sand mellan barfotatår. Till en plats som öppnar mitt hjärta och får mig att känna att jag hör till, för ovanlighetens skull. Hemma är också fint, hemma hör jag till med de allra närmsta som aldrig någonsin får konstlade leenden och ord kastade åt sig som hundben, för att det känns som om man måste.

Hos oss är det mesta lite skevt.

Because… Don’t be perfect, darling! You’re good enough.

Och sen kom ormen förbi! Som ett gott omen. En snok utan ont uppsåt. Far är rar, mor är en orm.

Vad drömmer ni om i midsommar? Blir det sju sorters blommor under huvudkudden eller helt andra dröm-förhoppningar? Jag drömmer om att hitta en väg som tar mig framåt i både arbetsliv som privatliv och låter hjärtat köra sportbil på den vägen. Kartan i min hand är trasig och jag har dessutom spillt ut femton koppar kaffe över den. Oläslig och värdelös är den, jag behöver en ny. Var hittar jag en ny karta? Det känns så otroligt svårt.

Men nu ska jag andas och längta ända tills imorgon. Då får jag äta sill i enkelhet och vara mitt alldeles komplicerade jag utan att tänka på saken. Men det bästa av allt är att riddarna runt runda bordet kommer samlas för att fira midsommar utomhus tillsammans.

Midsommar utomhus med pyntat bord och regnskydd.

Och imorgon ska det pyntas meeeeer! Blommor och blader!

2 Comments

  1. Men åh, vilket underbart place ni fixat. Kan tänka mig lyftet med blommor och blad. Och att kunna dansa på bordet. Det har jag aldrig testat. Ser fram mot fler bilder.

    1. Tack! 😀 Borde ta nya bilder, vi la till transparenta gardiner som förankrades så att det blev lite mer regn- och vindskydd. Jättefint, men nu har det blåst lite väl mycket så allt fladdrar vilt i vinden,haha. Ska se om jag visar upp resten av vår vildvuxna trädgård, det blir minsann vackert när gräsklippare går sönder! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button